Kale Grup'u hangi güçler koruyor?

Kale Grup

Milli Piyade Tüfeğinin (MPT) üretimi konusunda tartışmalar sürerken, ortaya çıkan bazı gerçekler, birilerinin Türkiye'nin ve Kırıkkale'nin menfaatlerini bir kenara atarak rant peşinde koştukları ihtimalini akıllara getiriyor. Kırıkkale Silah Fabrikası dur

411 PARÇANIN 403’ÜNÜ ÜRETEBİLİYORUZ

Edindiğimiz bilgilere göre, MPT toplam 411 parçadan oluşuyor. Bunun 403 parçasının MKE Kırıkkale Silah Fabrikasında üretilmesi için herhangi bir engel yok. Ancak çeşitli teknolojik eksiklikler bahane edilerek yalnızca 8 parçasını üretmesi planlanan Kale Grup ise MPT’nin bütününe sahip çıkmaya çalışıyor. Marka hakkı başta olmak üzere silahla ilgili her şeyin kendi adlarıyla olmasını isteyen Kale Grup, tüm montajlar tamamlandıktan sonra da 10 bin adedinin MKE, 25 bin adedinin ise kendileri tarafından satılmasını da şart koşuyor.

8 PARÇAYA KARŞILIK SİLAHIN TÜM HAKLARI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilk etapta 35 bin adet istediği MPT’nin üretiminin 500 bin adede kadar çıkacağı söylenirken, bu sayıdaki bir MPT’nin toplam değeri ise 2 Milyar Doları buluyor. Bu kadar büyük rakamların telaffuz edildiği bir projede milli menfaatler yerine “sebebi bilinmeyen”(!) menfaatlerin ön plana çıkarılıyor olması kafaları karıştırıyor! Öte yandan 411 parçalık bir silahın yalnızca 8 parçasını üreterek silahın tüm haklarına sahip çıkmaya çalışan Kale Grup’a böyle büyük bir hakkın devredilmek istenmesi ise akıllara birçok soru işareti getiriyor!

KIRIKKALE’YE İSTİHDAM DESTEĞİ SAĞLAR

Kırıkkale’de her geçen gün daha da artan işsizlik, bunun yanı sıra Kırıkkale’den başka şehirlere göçün artması, MKE ile doğan bu şehrin yine MKE ile öleceği endişesini gündeme getiriyor. 2 Milyar Doları bulan maliyetiyle 500 bin silahın üretilmesi planlanan bir projenin MKE yerine Kale Grup ya da başka bir firma tarafından üretilmesinin Kırıkkale için ne kadar büyük çapta bir maddi kayba yol açacağı aşikârdır. Oysa birkaç teknolojik yenilik ve birkaç tezgâh desteğiyle tamamı Kırıkkale’de üretilebilecek bir MPT’nin Kırıkkale’de ne denli bir istihdam ortamı sağlayabileceği de çok net bilinen bir gerçek. 



OKTAY KIRLANGIÇ
26.01.2015 17:15:26
Çok değil daha üç gün önce Sn.Yunus Pehlivanlının (MPT`de Top Sendikada) yazısına yorum yazmıştım.Orada bir nebzecik değindiğimiz hususların kokusu çıkmaya başladı bile!Hangi gizli kapıların ardında kimlerin üstü örtülü hesaplarının sonucunda kurum bu hale getirildiyse (sendikacısı- bürokratı-siyasetçisi),bunlar açığa çıkmadığı müddetçe,şimdiden bu dava için de kaybettik diyebilirsiniz!Çünkü bu işleri çeviren güçler,hep böyle sessiz ve derinden, ikili ilişkilerle işleri hallediyor,sonra da zeytinyağı!

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ